Par med mindre än 200 000 USD i tillgångar måste betala ner skulder för att få pensionsmatematiken att fungera

2
Par med mindre än 200 000 USD i tillgångar måste betala ner skulder för att få pensionsmatematiken att fungera

Ostkustparet måste inse att det blir en utmaning att balansera kostnader och intäkter

Artikelinnehåll

I Nova Scotia har ett par vi kallar Vern och Lucy, båda 54, heminkomster som uppgår till 61 200 USD per år. De arbetar inom metallförsäljning respektive kemisk industri. De har inga barn. De skulle vilja gå i pension vid 62 års ålder om åtta år. Deras förberedelser för pensionering är blygsamma. De är rädda att avsluta sina arbetsår med sina nuvarande $184 410 skulder och inget sätt att bli skuldfria. De behöver en lösning.

Annons

Artikelinnehåll

När de har övervägt hur de vill leva i pension och sätten att finansiera pensionskostnaderna, har de kommit till insikten att det kommer att vara en utmaning att balansera kostnader och inkomster för att betala dessa kostnader.

Maila [email protected] för en kostnadsfri analys av familjeekonomi

Deras totala besparingar är $78 640 i deras RRSP investerat i fonder. Lucy har en förmånsbestämd pension. Var och en kommer att ha full åldersskydd vid 65 och Kanadas pensionsplan.

Artikelinnehåll

Family Finance bad Eliott Einarson, en finansiell planerare som leder Winnipeg-kontoret för Ottawa-baserade Exponent Investment Management Inc., att arbeta med Vern och Lucy.

Att nå ett pensionsmål

Deras mål är en pensionsinkomst på $6 000 per månad före skatt. Förutsatt att de fortsätter att bo i sitt nuvarande hem, som har en kvarvarande bolåneskuld på 128 410 $ och kan betala av deras utestående billån på 36 000 $, en kredit på 20 000 $ med en ränta på 7,55 procent samt deras bolån och ett litet kreditkort balans med 12 procents ränta, skulle de kunna klara sig. Paret har ett nettovärde på 194 230 dollar.

Annons

Artikelinnehåll

Frågorna är om man ska betala av sitt bolån innan man går i pension eller sälja huset när det är bolånefritt, när man ska starta CPP och om man ska ha en livförsäkring.

Frågorna och deras pensionsfinansieringsproblem vänder sig mot deras behov efter att de slutat arbeta och deras förmåga att lägga till sparande och andra pensionsresurser före pensioneringen. Först måste vi bedöma hur mycket de kan behöva i pension.

För närvarande lägger Vern till $147 till sin RRSP varje månad som matchas av hans arbetsgivare för totala bidrag på $294 per månad eller $3 528 per år. När de går i pension behöver de inte längre spara, så de kan byta ut de $143 per månad som nu går till RRSP:er till deras nuvarande budget. Deras bolån, som har ungefär ett decennium kvar, bör betalas av efter cirka 120 månader med betalningar på 1 120 USD. Deras 516 $ månatliga billån betalning och $ 130 månatliga betalning av kredit kommer också att vara historia. Dessutom kan 177 USD per månad som de betalar för livförsäkring stoppas: När alla deras lån är betalda i sin helhet behöver de ingen livförsäkring för att täcka skulderna. Således kommer 2 086 $ månadskostnader att försvinna.

Annons

Artikelinnehåll

Det finns andra alternativ, förklarar Einarson. De skulle kunna påskynda bolånebetalningarna för att bli av med det på åtta år. Det skulle pressa betalningarna från 1 195 USD per månad till 1 670 USD per månad med en genomsnittlig räntekostnad på två procent. Men den utgiften skulle bryta deras budget och göra dem fattiga i huset. Men att sträcka ett nytt bolån över 11 år till 65 år skulle vara acceptabelt. Deras betalningar skulle uppgå till 1 250 USD per månad.

Pensionsinkomst

Verns RRSP med ett nuvarande saldo på 78 640 USD med 3 528 USD i totala årliga bidrag (inklusive arbetsgivarmatchning) med tre procents årlig tillväxt kommer att stiga till 155 400 USD på 11 år och stödbetalningarna på 8 670 USD per år till hans ålder 90. Om Vern skjuter upp sin CPP dra nytta av det tidigaste datum han kan börja till 65, kan han ha $9 384 skattepliktig inkomst. Hans ålderssäkerhet kommer att vara $7 623 per år. Lucy har en förmånsbestämd pension som ger henne 24 084 USD per år. Hennes CPP blir $11 556 om hon jobbar till 65 och OAS $7 623. Summan av deras 65-åriga kassaflöden kommer att vara $68 940 före skatt. Efter uppdelning av kvalificerad inkomst och 15 procents genomsnittlig skatt skulle de ha 58 600 USD per år att spendera eller 4 883 USD per månad. De kommer att överskrida sitt årliga inkomstmål på 60 000 USD före skatt. När deras skulder betalas ner kommer deras diskretionära budget att öka och ge pengar till resor, hemreparationer och lite lyx.

Annons

Artikelinnehåll

Det finns också sätt att lägga till diskretionära utgifter. De allokerar $177 per månad för en kombination av löptid och hela livet. De har 100 000 $ sikt och $ 25 000 permanent täckning vardera. Löptiden i detta täckningspaket är billig och kan behållas tills bolånet betalas av. Den permanenta täckningen är mer komplex. Om det är väsentligt betalt kan det behållas. Om inte, kan det ställas på en premiumsemester så att intern tillväxt betalar premier. Valen bör diskuteras med deras försäkringsombud, tipsar Einarson.

Annons

Artikelinnehåll

Huset — sälja eller behålla?

Bör deras hus säljas och kapital investeras? När de är i deras hus beskattas inte växande gatuvärde. Vid försäljning kommer kapitalvinsten på deras huvudsakliga bostad inte att beskattas. Denna investering ger boende. Om de säljer och hyr ut, så kommer den inkomst de måste tjäna för att betala hyran att beskattas. Hyrorna kan över tiden stiga mer än deras pensionsinkomst. Det tyder på en potentiell kostnadspress som kan tvinga dem tillbaka till arbetet. Behåll huset som en tillgång av växande värde som ger skydd. Ingen aktie kan göra det, konstaterar planeraren.

Kommer deras pension att fungera i de villkor som vi har sett över? Ja, men det kräver att de stannar på jobbet till 65 års ålder. Att gå i pension vid 62 med en 28,8 procents minskning av CPP skulle kosta dem 6 000 USD per år före skatt. De skulle vara hårt pressade att ha råd med den inkomstminskningen.

“Den här pensionsplanen kommer att fungera så länge som Vern och Lucy arbetar till 65 år och håller nere sina kostnader. Även efter pensioneringen blir det inte så mycket överskottsinkomster. “Denna plan bygger på försiktiga utgifter och konservativ penninghantering”, avslutar Einarson.

3 pensionsstjärnor*** av 5

Finansiell post

e-posta [email protected] för en gratis familjeekonomianalys

Annons

Kommentarer

Postmedia har åtagit sig att upprätthålla ett livligt men civilt forum för diskussion och uppmuntrar alla läsare att dela sina åsikter om våra artiklar. Kommentarer kan ta upp till en timme för moderering innan de visas på webbplatsen. Vi ber dig att hålla dina kommentarer relevanta och respektfulla. Vi har aktiverat e-postaviseringar – du kommer nu att få ett e-postmeddelande om du får svar på din kommentar, det finns en uppdatering av en kommentarstråd du följer eller om en användare du följer kommenterar. Besök vår Riktlinjer för communityn för mer information och detaljer om hur du justerar din e-post inställningar.

liknande inlägg

Leave a Reply