Kryptovinster kan komma med en rejäl – och oväntad – skattesedel

2
Kryptovinster kan komma med en rejäl – och oväntad – skattesedel

“Det är inte lika enkelt som att köpa aktier” säger cryptocurrency skatteexperten Mehran Sedigh

Artikelinnehåll

Potentialen för stora avkastningar har dragit fler och fler kanadensare till kryptovalutamarknaderna under de senaste åren, men för vissa har inkassering kommit med en rejäl – och oväntad – skattesedel.

Annons

Artikelinnehåll

“Det är inte lika enkelt som att köpa aktier”, säger Mehran Sedigh, en skatteexpert på kryptovaluta vid den Toronto-baserade redovisningsbyrån Triple M Professional Corp. som har arbetat med ett antal kunder som granskats av Canada Revenue Agency (CRA) på grund av deras krypto. intäkterna felanmäldes.

“En del som (kunder) kämpar med är hur vi beräknar vinsterna och förlusterna”, sa han.

CRA behandlar i allmänhet kryptovalutor som en vara i inkomstskattelagen, enligt byråns hemsida . Beroende på arkivarens fall kategoriseras inkomster från kryptotransaktioner antingen som kapitalvinster eller affärsinkomster.

Denna distinktion, säger Sedigh, gör att många av hans kunder kliar sig i huvudet.

För att kvalificera sig som affärsinkomst måste en filägare i allmänhet fortsätta sin dagliga handel på ett kommersiellt gångbart sätt.

Annons

Artikelinnehåll

I fall av kapitalvinster skulle försäljning av en kryptotillgång där en vinst realiserades resultera i att hälften av vinsten är skattepliktig.

Men dessa vinster och förluster utlöses inte bara i normala handelsscenarier – skatter måste också tas med i beräkningen när en kryptovaluta byts ut mot varor eller tjänster eller mot en annan kryptovaluta, situationer som CRA anser att bytestransaktioner, som alla måste ta hänsyn till ta hänsyn till tillgångens marknadsvärde.

“När du blir av med en specifik typ av kryptovaluta anses det vara en skattepliktig händelse”, sa Sedigh och tillade att detta är fallet för krypto-till-fiat-affärer och krypto-till-krypto-affärer.

“Det beskattas på det belopp som kryptovalutan har vuxit i värde, från det att du köpte den till det att du blir av med den”, sa han.

Annons

Artikelinnehåll

Som ett exempel nämnde han ett scenario där en individ köpte en bitcoin för 20 000 dollar och byter ut den mot Ethereum ett år senare, när bitcoin var värd 50 000 dollar.

“Det är en vinst på $30 000 som du har som du måste beskattas för,” sa Sedigh.

Det är samma koncept för att använda den krypton för att köpa en produkt, till exempel: en bil.

“Du köpte bitcoin för 20 000 dollar. Ett år senare får du den där bitcoin och köper en bil. Den dagen du ger bitcoin är bitcoin värt $50 000. Det är en vinst på 30 000 dollar, du måste betala skatt”, sa han.

Vissa kryptoinvesterare i USA har försökt hitta kreativa sätt att använda skattelagar till sin fördel, inklusive tvätthandel för att låsa in förluster för att kompensera för framtida vinster.

Enligt det USA-baserade kryptoskatteredovisningsföretaget TokenTax, kategoriserar Internal Revenue Service (IRS) krypto som en egendom istället för ett värdepapper, vilket innebär att det inte behandlas på samma sätt som aktier och värdepapper. IRS förbjuder förlustavdrag för aktier i tvättförsäljning, men det är möjligt att sälja en kryptovaluta och köpa tillbaka den inom 30 dagar och ändå få en förlust.

Annons

Artikelinnehåll

TokenTax webbplats tillade att med tanke på kryptoutrymmets ständigt utvecklande karaktär är det mycket möjligt att skattereglerna också kommer att förändras.

Sedigh sa att det inte finns någon tydlig publicerad vägledning om denna regel i Kanada, men kryptovalutor följer i stort sett samma väg som aktier och värdepapper när det gäller den ytliga förlustregeln.

“Samma ytliga förlust gäller även för krypto, baserat på vår professionella bedömning och vad vi har sett i termer av Revenue Canada-beslut,” sa Sedigh.

På affärssidan skulle gruvdrift, handelsplattformar, börser och uttagsautomater alla registrera sina skatter som affärsinkomster, men tolkningen kan bero på vad ett företag gör.

Kryptgruvföretag skulle också kunna behandlas som tillverkningsföretag med tanke på att de skapar valutor genom sin gruvprocess.

Annons

Artikelinnehåll

“Intäkterna från tillgången (i gruvbolag) anses … deras tillverkningsintäkter,” sa Sedigh. “Och så småningom, när de bestämmer sig för att sälja det på den öppna marknaden, är det bara i princip försäljningen av inventarier.”

En annan utmaning för många kryptofiler är att hålla reda på alla nödvändiga pappersarbete.

“Något som händer ofta är att många människor inte håller reda på och utbyten typ går i magen, de stänger sina dörrar eller så ger de inte riktigt en fullständig rapport,” varnade Sedigh. “Nyckeln här för kunder är att hålla reda på alla sina affärer när de sker på månadsbasis. Håll en katalog.”

Bevisbördan för hur mycket en filur betalat för kryptotillgångar ligger på filaren, även utan pappersspår.

“Om du inte kan bevisa det, då vad som händer är att tekniskt sett har Revenue Canada rätt att anta att du köpte den för noll dollar,” sa Sedigh.
____________________________________________________________

Om du gillar den här berättelsen, registrera dig för FP Finance Newsletter.

____________________________________________________________

Annons

Kommentarer

Postmedia har åtagit sig att upprätthålla ett livligt men civilt forum för diskussion och uppmuntrar alla läsare att dela sina åsikter om våra artiklar. Kommentarer kan ta upp till en timme för moderering innan de visas på webbplatsen. Vi ber dig att hålla dina kommentarer relevanta och respektfulla. Vi har aktiverat e-postaviseringar – du kommer nu att få ett e-postmeddelande om du får svar på din kommentar, det finns en uppdatering av en kommentarstråd du följer eller om en användare du följer kommenterar. Besök vår Riktlinjer för communityn för mer information och detaljer om hur du justerar din e-post inställningar.

liknande inlägg

Leave a Reply