FP-svar: Vi vill gå i pension om 10 år med en målinkomst på 60 000 USD. Kan vi göra det?

2
FP-svar: Vi vill gå i pension om 10 år med en målinkomst på 60 000 USD.  Kan vi göra det?

Detta par har tre barn, bara en heltidslön och några solida investeringar

Artikelinnehåll

FP Answers ställer dina investeringsfrågor till experterna. Den här veckan är vår expert Janet Gray, en avgift-för-tjänst-certifierad finansiell planerare och pengacoach. Oavsett vilken investeringsfråga du har, fråga oss, eftersom FP svarar.

Annons

Artikelinnehåll

F : Vi är ett eninkomsthushåll med tre barn. Jag är 49 år och är hemmamamma till två barn, 13 och 10 år. Jag arbetar deltid av och till, men är inte anställd för tillfället. Vår äldsta son, Jacob, är 20 år, går på universitetet i Hamilton och bor för sig själv. Min man, Ron, är 50 och arbetar heltid med en lön på $100 000 per år. Vi skulle vilja gå i pension om 10 år med en målinkomst på 60 000 USD netto per år.

Artikelinnehåll

Våra tillgångar inkluderar ett avbetalt hem värt 800 000 USD samt en lägenhet på 400 000 USD, som också betalas av och som nu bor i av Jacob när han går på universitetet. Ron har 450 000 USD investerat i en registrerad pensionssparplan (RRSP) och 80 000 USD i ett skattefritt sparkonto (TFSA) med en genomsnittlig nettoavkastning på cirka tre procent per år. Vi har också $90 000 på ett oregistrerat konto. Vi har inga skulder eller andra skulder, och Ron har en liten företagspension som kommer att betala cirka 22 000 USD årligen från och med 60 års ålder. Ron kommer att kvalificera sig för full Canada Pension Plan (CPP), men jag kommer att ha ett mindre belopp. Har vi tillräckligt för att gå i pension om 10 år, och om inte, vilka förändringar kan vi göra just nu för att nå vårt mål? Tack för hjälpen. — Connie

Annons

Artikelinnehåll

FP svar: Hej Connie. Det korta svaret på din fråga är ja, du har tillräckligt med pengar och du är på väg att ha 60 000 $ inkomst i pension vid 60 års ålder. Förutsatt att du spenderar all din inkomst nu utan ytterligare besparingar, och baserat på de tillgångar och investeringar du redan har samlat på dig kan du spendera 60 000 USD efter skatt årligen fram till 95 års ålder.

Några antaganden gjordes i beräkningarna, inklusive: ingen övergångspensionsförmån på Rons pension, ditt uppskattade CPP-belopp till 400 USD per månad från 60 års ålder och Rons CPP vid 60 års ålder, vilket skulle vara 36 procent mindre än 100-per- max som han skulle få om han började samla in den vid 65 års ålder.

Tänk också på att om du bestämmer dig för att sälja lägenheten vid 60 års ålder, kan din nettoinkomst vara närmare $70 000 per år. Men kom ihåg att reavinstskatten på lägenhetsförsäljningen inte kunde beräknas eftersom en kostnadsbas inte angavs. Ett bättre scenario (tillsammans med att sälja lägenheten vid 60 års ålder) är att båda väntar tills 65 år för att ta din CPP och få en högre förmån än du skulle göra vid 60 års ålder. CPP-beloppet är garanterat för livet och indexeras till skydda mot inflation. Att välja att gå i pension fem år senare vid 65 års ålder skulle ge närmare $73 000 i årsinkomst till 95 års ålder – ett bra alternativ att överväga.

Annons

Artikelinnehåll

Kom ihåg att din huvudsakliga bostad fortfarande kommer att vara i din slutliga fastighet, eller så kan den användas som eget kapital vid ett tidigare tillfälle. CPP-förmånerna för dig, Connie, familjens primära vårdgivare, inkluderar en “barnuppfostran”. Om du anses berättigad, kommer barnuppfostran på sju år att exkluderas från avgiftsperioden när du beräknar ditt CPP-förmånsbelopp, vilket säkerställer att du får högsta möjliga betalning.

Jag föreslår att du kontaktar Service Canada (1-800-277-9914) och ber dem om en uppskattning av förmånen inklusive barnuppfostran. För att få tillgång till information om ditt personliga CPP-konto måste du ange ditt personnummer och eventuellt annan personlig information.

Andra beslut kan fattas före pensioneringen. Till exempel kan du och din man besluta att behålla lägenheten och använda nettohyresintäkterna för att komplettera din pensionsinkomst och sedan sälja lägenheten vid ett senare tillfälle.

Annons

Artikelinnehåll

Du har inte heller angett om dina två yngre barn har tillräckligt med utbildningsbesparingar eller att du har tillräckligt med nödsparande avsatt. Om situationen visar sig att du behöver använda något av ditt investeringssparande på kortare sikt, kommer detta att förändra de långsiktiga pensionsprognoserna.

I så fall föreslår jag att du uppskattar dina framtida pensionsutgifter och delar upp kostnaderna i nödvändigheter (mat, tak över huvudet) och önskemål (resor, aktiviteter, etc.). Försök att se till att dina garanterade pensionsinkomstkällor (pension, CPP och ålderdomsskydd) täcker de flesta/alla dina behov. Använd sedan dina besparingar för att hantera luckan (om någon) och för att använda efter behov.

Annons

Artikelinnehåll

För att stödja ditt försvar för vad du redan har, överväg livförsäkring medan du fortfarande har yngre barn. Det är bättre att inte använda ditt pensionssparande förrän du går i pension. Sätt också testamenten och fullmaktsavtal (POA) på plats nu och se över dem med jämna mellanrum.

Med 10 år kvar till planerad pensionering, fortsätt att övervaka hur dina investeringar går och se över både dina framsteg och dina mål. Lycka till med din framgångsrika pension.

Janet Gray, är en avgifts-för-tjänst-certifierad finansiell planerare och pengacoach i Ottawa.

______________________________________________________________________

Om du gillade den här historien, registrera dig för mer i FP Investors nyhetsbrev.

______________________________________________________________________

Annons

Kommentarer

Postmedia har åtagit sig att upprätthålla ett livligt men civilt forum för diskussion och uppmuntrar alla läsare att dela sina åsikter om våra artiklar. Kommentarer kan ta upp till en timme för moderering innan de visas på webbplatsen. Vi ber dig att hålla dina kommentarer relevanta och respektfulla. Vi har aktiverat e-postaviseringar – du kommer nu att få ett e-postmeddelande om du får svar på din kommentar, det finns en uppdatering av en kommentarstråd du följer eller om en användare du följer kommenterar. Besök vår Riktlinjer för communityn för mer information och detaljer om hur du justerar din e-post inställningar.

liknande inlägg

Leave a Reply