Fem förmögenhetsskapande idéer i en tid av låg ränta och potentiellt högre skattesatser

1
Fem förmögenhetsskapande idéer i en tid av låg ränta och potentiellt högre skattesatser

För att utnyttja dessa möjligheter tittar Ted Rechtshaffen på hela den finansiella bilden – investeringar, skatt, skulder, fastigheter och försäkringar

Artikelinnehåll

Att ta en ögonblicksbild av världen kan ibland presentera idéer som är särskilt värdefulla utifrån den aktuella miljön.

Annons

Artikelinnehåll

Vi tittar gärna på hela den finansiella bilden – investeringar, skatt, skulder, fastigheter och försäkringar – när vi gör detta, eftersom det kan krävas att kombinera ett par discipliner för att skapa en möjlighet att skapa förmögenhet.

Idag är de viktigaste underliggande teman: mycket låga räntor; risken för ökade skattesatser, särskilt kapitalvinstskatt; och ytterligare en möjlighet att dra nytta av en eventuell global återhämtning av efterfrågan

Med allt detta i åtanke, här är de fem rikedomsbyggande idéerna att överväga.

Genomflödesaktier och specialiserade genomflödesaktier

I ett nötskal, genomflödesaktier drar fördel av federala och ibland provinsiella skattelättnader som stödjer prospektering och utveckling. De fungerar särskilt bra för individer med beskattningsbar inkomst på mer än $250 000 och för de som vill göra större ($25 000 plus) donationer till välgörande ändamål.

Annons

Artikelinnehåll

Nettoresultatet av genomflödesaktier är generellt sett mycket positivt efter skatt, men de spinner också ut en hel del kapitalvinster på grund av hur de är strukturerade för individer. Allt detta är inkluderat, men om skattesatserna för kapitalvinster går upp 2022 kommer det definitivt att försvaga fördelarna med personliga genomflödesaktier i framtiden. Men om du råkar bära kapitalförluster är genomflödesaktier en ännu mer övertygande investering, även om din inkomst är mindre än $250 000.

En svaghet med traditionella genomflödesaktier är att du måste hålla kvar en gruvaktie under en period som du kanske inte vill ta på dig. För att lösa det problemet finns det specialiserade genomströmningsaktier som gör att du kan sälja aktierna direkt med förlust, men det eliminerar alla okända och investeringsrisker. Som ett resultat vet du till en krona fördelen som du kommer att få av att köpa genomflödesaktier jämfört med att inte göra det. På grund av potentiella höjningar av kapitalvinstskattesatserna 2022 kan 2021 bli det sista, bästa året för denna typ av strategi.

Annons

Artikelinnehåll

Låna pengar för att generera inkomst

Om du lånar pengar för att generera inkomst är lånekostnaderna för dessa fonder avdragsgilla. Om du lånar pengar på ett eget kapitallån, kanske du kan få en ränta på prime eller 2,45 procent. Om du låser ett femårigt bolån kan räntan ligga runt 1,35 procent för ett rörligt bolån och 2,2 procent för ett fast.

Om du är i skatteklassen på 50 procent och använder dessa medel för att generera intäkter, är din lånekostnad efter skatt 50 procent lägre än vad som anges ovan. Som billigast kan din lånekostnad efter skatt vara cirka 0,67 procent. Frågan är om du tror att du kan tjäna mer än 0,67 procent efter skatt på dessa lånade pengar?

Medlen kan användas för att köpa en inkomstfastighet, kanske en lägenhet eller duplex som kan hyras ut. Medlen kan användas för att investera i en mängd olika aktier, fastighetsinkomstfonder, preferensaktier och hypoteksinvesteringsbolag, som har en årlig avkastning på fem procent eller mer. I vissa fall kan inkomsten skattemässigt föredras.

Annons

Artikelinnehåll

Ingen av dessa investeringar är utan några risker, men när hinderräntan bara är 0,67 procent, eller till och med 1,67 procent, är oddsen att bygga lite välstånd med bankens pengar verkligen till din fördel.

Investeringar i energi och finansiella tjänster

Två sektorer som har varit undervärderade under ganska lång tid ur ett investeringsperspektiv är energi (old school energy) och finansiella tjänster. Dessa sektorer har redan haft en mycket solid aktiemarknadstillväxt under det senaste året, men vi tror att det finns mer tillväxt framför oss, särskilt eftersom vissa har dragit sig tillbaka under de senaste månaderna.

Ur ett energiperspektiv är till och med en stor aktör som Suncor Energy Inc. övertygande: den förväntas få sin femte raka kvartalsvinstökning; det handlas runt $24, men var $31 för bara sju veckor sedan; den har ett terminspris/vinstkvot på 9,4, från 24 sommaren 2018; den har en direktavkastning på 3,4 procent och det översätts till en utdelningskvot på bara 32 procent, vilket tyder på att en utdelningsökning är mycket möjlig; aktien nådde 51 USD i juli 2018 när det genomsnittliga oljepriset för det året var 61,34 USD och dess aktiekurs är nu runt 24 USD när oljan är 68,50 USD.

Annons

Artikelinnehåll

Ur ett finansiellt perspektiv är Manulife Financial Corp. ett företag som har underpresterat ett tag. Det handlas i det låga intervallet $24 och har inte varit en bra aktie under de senaste dussin åren. Med det sagt finns det några saker som går för det.

Den har en terminskurs i förhållande till vinst på bara 7,5, en direktavkastning på 4,7 procent och en utdelningskvot på bara 35 procent. Bolaget har också ett ganska bra resultat av att höja utdelningar, så det skulle inte vara en överraskning att se en utdelningsökning under det kommande året. Den bör också gynnas av en ekonomi efter lockdown av både dödlighets- och invaliditetsskäl på försäkringssidan, samt av en generell räntehöjning, vilket borde gynna dess räntenetto.

Annons

Artikelinnehåll

Även om Manulife inte gör så mycket prisuppskattning, kommer en direktavkastning på 4,7 procent som sannolikt kommer att stiga med tiden säkerligen täcka några räkningar, eller din lånekostnad på 1,35 procent till 2,45 procent att investera i aktien.

Båda dessa aktier betalar ut kanadensisk utdelning. I Ontario, om din nettoinkomst är $200 000, skulle din skattesats på dessa utdelningar vara 32,1 procent. Men om din nettoinkomst är $40 000, skulle din skattesats vara noll. Detta leder till nästa idé.

Göra makalån

I Kanada kan du gåva pengar till vuxna utan någon skatteeffekt eller tillskrivning tillbaka till dig. Undantaget är om medlen går till din make, eftersom regeringen vill undvika att skjuta beskattningsbar inkomst till en make med mycket lägre inkomst.

Annons

Artikelinnehåll

Med det sagt kan du ta ett makalån. Detta är ett anspråkslån som kan betalas tillbaka när som helst. Regeringen sätter vad som kallas den föreskrivna räntan vid tidpunkten för lånet. Idag är den siffran rekordlåg på en procent.

Det finns två sätt att verkligen dra nytta av ett spousallån. Den första är när den ena maken befinner sig i en mycket högre skatteklass än den andra på grund av arbetsinkomst. Du skulle då låna ut pengar till maken med låg inkomst från maken med hög inkomst, och låta pengarna placeras i den låginkomstiga makens namn.

Maken med låg inkomst måste betala (och rapportera) räntebetalningen på en procent till maken med högre inkomster, men det beloppet kan kompenseras mycket snabbt när den ena maken betalar en skattesats på noll på kanadensisk utdelning och den andra skulle betala 32 procent.

Annons

Artikelinnehåll

Det andra sättet detta fungerar är om du är pensionerad och av olika anledningar, en make slutar med att ha betydligt fler oregistrerade investeringar i sitt namn eller när företagsutdelningar endast betalas till den högre inkomst maken. Det kan vara från ett arv eller helt enkelt år av inkomst där medlen endast hölls i deras namn.

För vissa inkomstkällor, såsom pensioner och registrerade pensionsinkomstfonder (RRIF), kan inkomsten delas 50/50. Men i den här situationen skulle du vilja använda ett spousallån för att bättre balansera inkomsten.

Annons

Artikelinnehåll

Använder livförsäkring i ett företag för att minimera skatterna

Den här är lite mer komplicerad, men det är en av våra favoritstrategier för skatteminimering. Kortfattat, om någon har eller kommer att ha betydande investeringar i ett aktivt företag eller holdingbolag, är en av de stora utmaningarna att få ut pengar på ett effektivt sätt. Genom att använda livförsäkring för en del av tillgångarna har vi haft situationer där individen kommer att ha det minst 100 procent bättre efter skatt på försäkringsintäkterna än att inte använda försäkringen, oavsett om personen dör om fem år, 25 år eller 50 år.

Vad detta kan betyda är att om försäkringsintäkterna efter skatt som kommer ut från företaget efter 25 år är 1 miljon USD, motsvarar det efter skatt att investera medlen med 5,5 procent per år i 25 år (istället för att placera samma medel till livförsäkring) skulle vara mindre än 500 000 USD.

Annons

Artikelinnehåll

Slutligen, kom alltid ihåg att räntorna rör sig, sektorer går in och ur fördel och skattereglerna utvecklas. Dessa förändringar innebär att det alltid finns sätt att se på det nuvarande landskapet och hitta sätt att dra nytta av. Idag är ytterligare en av dessa dagar, och dessa fem strategier ser särskilt bra ut för tillfället.

Ted Rechtshaffen, MBA, CFP, CIM, är president och förmögenhetsrådgivare på TriDelta Financial, ett boutique-förmögenhetsförvaltningsföretag med fokus på investeringsrådgivning och fastighetsplanering. Du kan kontakta Ted direkt på [email protected] .

______________________________________________________________________

Om du gillar den här historien, registrera dig för FP Investor Newsletter.

____________________________________________________________

Annons

Kommentarer

Postmedia har åtagit sig att upprätthålla ett livligt men civilt forum för diskussion och uppmuntrar alla läsare att dela sina åsikter om våra artiklar. Kommentarer kan ta upp till en timme för moderering innan de visas på webbplatsen. Vi ber dig att hålla dina kommentarer relevanta och respektfulla. Vi har aktiverat e-postaviseringar – du kommer nu att få ett e-postmeddelande om du får svar på din kommentar, det finns en uppdatering av en kommentarstråd du följer eller om en användare du följer kommenterar. Besök vår Riktlinjer för communityn för mer information och detaljer om hur du justerar din e-post inställningar.

liknande inlägg

Leave a Reply