Den bästa kanadensiska skattemjukvaran för småföretag 2021

1
Den bästa kanadensiska skattemjukvaran för småföretag 2021

Skatteanmälan är en stressig tid för många människor. Den bästa skattemjukvaran för småföretag gör det mindre

Artikelinnehåll

Den här artikeln skapades av StackCommerce. Postmedia och StackCommerce kan tjäna en affiliate-kommission genom länkar på denna sida.

Annons

Artikelinnehåll

Skatteanmälan är en stressig tid för många människor. Även om det har skett stora förbättringar för att göra processen enkel och problemfri, kan den fortfarande vara ansträngande.

På grund av den växande tillförlitligheten av programvara för företagsbeskattning och skatteprogramvara i allmänhet, kan arkivering av företagsskatter nu göras utan en professionell. Mycket av skattemjukvaran hjälper nuförtiden inte bara med arkiveringen utan också skatteplanering för att hjälpa användare att utvärdera olika inkomstskattescenarier för att optimera sparandet.

Artikelinnehåll

I Kanada kan priserna för företagsskatteanmälan av en revisor vara cirka $150 till $450 beroende på var du bor, enligt Bark.com , där Toronto i genomsnitt kostar mest. Att besluta om den bästa skattemjukvaran för småföretag beror på många faktorer som är huvudsakligen affärsspecifika, särskilt kostnaden.

Annons

Artikelinnehåll

Följande är de bästa skatteprogramvarorna för småföretag; alla dessa är CRA-godkända och alla priser är i CAD.

Riktighet enkelt

Wealthsimple gick ihop med skattemjukvaruföretaget SimpleTax för att bli Förmögenhetssimpel skatt och erbjuder tips för att maximera återbetalningar tillsammans med snabb och korrekt arkivering. Förutom snabb arkivering och hjälpsamma formuläruppmaningar har Wealthsimple också populära skattesparkonton som RRSP:er och TFSA:er för dem som vill dra nytta av dem. Expert rådgivare finns också tillgängliga för dem som behöver hjälp. Den bästa delen? Allt är gratis!

TurboTax Kanada

Medan TurboTax Kanada ger liknande funktioner som QuickBooks som e-skatteanmälan, löne- och arbetsgivarformulär och dataverifiering, TurboTax Business plan kommer för $34,99 som en engångsbetalning. Planen har dock ingen gratis provperiod. För alla som vill effektivisera sin skatteanmälan är TurboTax lätt att använda och ger utmärkt kundservice såväl som onlinesupport.

Annons

Artikelinnehåll

H&R Block Kanada

H&R Block har varit i skatteregistreringsbranschen i decennier och erbjuder standardskattefunktioner som automatisk ifyllning av returer, tidigare returimport och uttrycklig bedömning. Deras planer är också mycket prisvärda och tillgängliga i tre nivåer – den grundläggande gratisversionen, “Assistans” -tjänsten för $19,99 och $29,99 affärsutgåvan. Bortsett från skattetjänster online erbjuder H&R block fortfarande sin äldre expertskattegranskningsprocess för att förbättra din avkastning och minska avdragen.

Cantax

Två funktioner – Quick Entry-skärmen som hämtar data från olika skatteformulär och Pathfinder som fungerar som en guide mellan blanketterna och returen – gör Cantax lätt att arbeta med. Även om det främst är inriktat som ett sofistikerat verktyg för skatteproffs, kan små företag använda det för sina T1:er eller företagsdeklarationer.

Annons

Artikelinnehåll

Ufile

Ufile ståtar med standarduppsättningen av onlineskatteregistreringsfunktioner och mer. Den lämnar in skatter direkt till CRA (och Revenu Quebec) genom en enkel intervjubaserad process. Den har flera planer och UfileT2 hanterar företagsskattedeklarationer. Deras planer är billiga och de dyraste är under $20 utan statlig skatt och moms. Deras e-post-kundtjänstalternativ kan dock irritera många småföretagare som letar efter support.

SimpleTax

SimpleTax har alla funktioner du kan behöva för din skatteanmälan och tillhandahåller dem till ett nominellt pris – inklusive gratis! Förutom grunderna kan du använda den för e-arkivering – en inbyggd återbetalningsoptimerare maximerar din återbetalning och du ser ditt återbetalningsbelopp uppdateras i realtid. SimpleTax kan hantera de flesta skattegruppskrav men stöder inte bolagsskatt.

Annons

Artikelinnehåll

TaxTron

TaxTron är en nedladdningsbar programvara för dina skatteanmälan. Det är tillgängligt på macOS och Windows för både T1 (individuell) och T2 (företag) skattesmaker. Beskyddare och användare av programvaran berömmer den för dess användarvänlighet, smidiga funktionalitet och låga pris. Kostnaden är mycket lägre än vad du kan förvänta dig att betala till ett professionellt CPA-kontor på $99,99 för företagsplanen med en licens.

GenuTax

GenuTax är gratis och mjukvaruföretaget tjänar pengar genom donationer från sina användare. Skatteanmälan är intervjubaserad och praktiskt taget enkel. Det är lämpligt för de flesta skattesituationer, inklusive kapitalvinster, hyresfastigheter och småföretag. Tillsammans med automatisk inlämning av skattedeklarationer är återinlämning också tillåten där användare kan ändra en automatisk deklaration efter att den har skickats in. ReFILE är tillgänglig genom sin GenuTax Standardversion av programvaran. Några nackdelar inkluderar bristen på provinsiell skatteanmälan för Quebec och frånvaron av företagsskatteanmälan.

Varför du behöver den bästa skattemjukvaran för ditt småföretag

Även om skatteanmälan för alla kan vara en skakande upplevelse, är det mer så för småföretagare. Den skrämmande karaktären av att äga ett företag samtidigt som du hanterar dess skattedeklarationer på egen hand är en tung börda för nybörjare. Verktyg som dessa hjälper mycket till att lindra en del av den arbetsbördan. Och att bestämma den bästa skattemjukvaran för dina behov är en fråga om att förstå dina kostnadsmarginaler, potentiella vinster i tid och storleken på ditt företag.

Annons

Kommentarer

Postmedia har åtagit sig att upprätthålla ett livligt men civilt forum för diskussion och uppmuntrar alla läsare att dela sina åsikter om våra artiklar. Kommentarer kan ta upp till en timme för moderering innan de visas på webbplatsen. Vi ber dig att hålla dina kommentarer relevanta och respektfulla. Vi har aktiverat e-postaviseringar – du kommer nu att få ett e-postmeddelande om du får svar på din kommentar, det finns en uppdatering av en kommentarstråd du följer eller om en användare du följer kommenterar. Besök vår Riktlinjer för communityn för mer information och detaljer om hur du justerar din e-post inställningar.

liknande inlägg

Leave a Reply