Coronaviruset har skapat en enorm ekonomisk möjlighet för arbetstagare med pension

1
Coronaviruset har skapat en enorm ekonomisk möjlighet för arbetstagare med pension

Ted Rechtshaffen: För dem som kan dra nytta av det, kan pendling av värdet av en pension på ett meningsfullt sätt förbättra pensionsekonomin i många år framöver

Artikelinnehåll

Unika möjligheter kommer ibland i extrema tider.

Annons

Artikelinnehåll

Den som beskrivs nedan om att pendla värdet på din pension kommer inte att vara ett alternativ för många, men för dem som har möjlighet att dra fördel av det kan det på ett meningsfullt sätt förbättra deras pensionsekonomi i många år framöver.

Denna möjlighet är baserad på tre grundläggande fakta.

För det första är det nuvarande eller pendlade värdet på din pension mycket högre när räntorna på 5-årig kanadensisk obligation s är låga. Den femåriga obligationen handlas nära historiska låga nivåer, på 0,57 procent i skrivande stund.

För det andra kan du använda de utbetalda pensionspengarna för att köpa några mycket solida långsiktiga kanadensiska investeringar med en direktavkastning på sex procent eller mer.

Slutligen är den effektiva marginalskatten på kanadensiska utdelningar mycket låg. I Ontario, British Columbia och Alberta betalar du ingen skatt på sådan utdelning på 40 000 USD av beskattningsbar inkomst och endast 7,6 procent vid 70 000 USD av beskattningsbar inkomst.

Annons

Artikelinnehåll

Låt oss ta en titt på var och en av dessa fakta.

Varför låga räntor gör din pension värd mer idag

Detta gäller endast engångsvärdet av förmånsbestämda pensionsplaner (DB), eftersom avgiftsbestämda planer går upp eller ner i värde varje månad baserat på investeringsvärdet på ditt konto.

Låga räntor kan vara bra för DB-planer eftersom de värderas på ett specifikt datum – vanligtvis månadsvis. Detta värde är i huvudsak tänkt att kompensera dig för vad pensionen skulle behöva avsätta för att täcka dina pensionsutbetalningar.

Annons

Artikelinnehåll

Låt oss säga att du behövde få $50 000 per år från ett garanterat investeringscertifikat. Om räntorna är 10 procent skulle du behöva investera 500 000 USD för att generera 50 000 USD. Om räntorna är en procent behöver du 5 miljoner dollar för att generera samma summa. Idag måste pensionsplanen avsätta mycket mer pengar för att säkerställa att den kan möta de fasta behoven för din livstidspension.

Värdet på din pension består av flera faktorer. Att behöva 5 miljoner USD för att generera 50 000 USD är ett mycket generiskt exempel, men skillnaden kan innebära att du får 250 000 USD eller mer på en full medelpension om du går i pension idag jämfört med om du går i pension när räntorna är två procentenheter högre.

Av särskilt intresse är att pensionsförvaltare inte vill att du ska ta det pendlade värdet. De vill inte förlora tillgångar i de bästa tiderna, men speciellt inte vid de dyraste tiderna när räntorna är låga. Om de ville att du skulle ta ut pengarna skulle de ge mer utbildning för att göra ditt beslut lättare. Enligt vår erfarenhet måste du ofta pressa hårt för att få svar på nyckelfrågor som kan hjälpa dig att fatta bättre informerade beslut.

Annons

Artikelinnehåll

Tänk också på att med vissa planer kan du ta beslutet att ta pengarna istället för pensionen precis innan du går i pension. Med andra planer måste du ta beslutet att ta det pendlade värdet av en pension redan vid 50 eller 55 års ålder. Det är en viktig fråga att ställa din chef.

Vad ska man göra med en kontant betalning

En av nycklarna till att fatta sådana beslut är att förstå att detta inte är låtsaspengar. Det här är din ålderspension. Du vill investera klokt och vara konservativt. Om en portfölj inte klarar sig lika bra som din pension bör du behålla pensionen.

Vi analyserar ofta pensioner för klienter för att fastställa brytpunkten om någon skulle leva till 90. Denna punkt kommer att bero på om en pension är helt inflationsindexerad och måste ta hänsyn till eventuella andra hälsofördelar som kan inkluderas.

Annons

Artikelinnehåll

Med det sagt, på grund av de låga räntorna vid denna tid, ligger avkastningen som krävs för att klara sig bättre än en pensionsutbetalning i allmänhet i intervallet 2,75 procent till fyra procent idag. Om pensionsmedlen placeras till säg tre procents årlig avkastning fram till 90 års ålder, och medel dras ut exakt likadant som de skulle vara i en pension, blir investeringarna värda noll vid 90 års ålder, detsamma som de skulle vara för pensionen om du går bort vid 90 år utan efterlevande.

På lång sikt är tre procent ett ganska lågt hinder att klara. Det är mycket lättare nu. Som ett exempel har vi satt ihop tre investeringar med en sammanlagd avkastning på mer än sju procent som kan hjälpa dig att uppnå denna avkastning.

George Weston preferensaktie – serie D: Den aktuella direktavkastningen på denna fasta eller eviga preferensaktie är 6,2 procent (i skrivande stund). Aktiekursen är fortfarande nere med nästan 15 procent från mars, men vi tror att du kommer att se en hyfsad kursåterhämtning utöver utdelningen.

Annons

Artikelinnehåll

Canadian Imperial Bank of Commerce stamaktier: Den aktuella direktavkastningen är 7,5 procent. Ingen Big 5 kanadensisk bank har sänkt sin utdelning sedan 1930-talet. Det är möjligt att de skulle göra det, men mycket osannolikt. Aktien handlas fortfarande nästan 30 procent lägre än den var i mitten av februari, men även om aktiekursen aldrig går upp, och utdelningen aldrig stiger, är 7,5 procent om året en hygglig avkastning. Den goda nyheten är att både aktiekursen och utdelningen med stor sannolikhet kommer att stiga meningsfullt under dina pensionsår.

Överbryggande inkomstfond: Bridging Income är ett välskött företag som erbjuder säker privat utlåning och factoring. Fonden har levererat konsekvent årlig avkastning på åtta procent eller mer, med liten korrelation till aktiemarknaderna. Det har också gett positiv avkastning under de senaste 70-plus månaderna utan en enda negativ månad. Vi har arbetat med fonden sedan starten för sju år sedan, och det har gett investeringsfördelar för våra kunder.

Annons

Artikelinnehåll

Ovanstående tre är helt klart inte menade att vara en investeringsportfölj, men de representerar ett urval av vad som kan köpas idag, ofta till högre avkastning än normalt på grund av nedgången på marknaderna.

Skatte- och utdelningshänsyn

Vanligtvis betalas det pendlade värdet av en pension ut i två former. Den första skulle vara fonder som är skatteskyddade och betalas ut till ett registrerat pensionssparande eller liknande konto. Du betalar inte skatt på överföringen, men du betalar full inkomstskatt på medlen när de slutligen tas ut från kontot.

Den andra blanketten kommer vanligtvis ut som ett skattepliktigt engångsbelopp. Det finns ett högsta överföringsvärde för en pension, där allt över detta belopp betraktas som skattepliktig inkomst. Den allmänna regeln är att ju högre årsinkomst du har som anställd, desto högre procentandel av din pensionsutbetalning kommer sannolikt att vara skattepliktig. Det finns några strategier för att sänka skattebetalningen, men det är viktigt att ta hänsyn till skatteräkningen när man avgör vilken pensionsalternativ som är vettig.

Annons

Artikelinnehåll

I de tre ovan nämnda investeringarna betalar George Weston- och CIBC-investeringarna ut kvalificerade kanadensiska utdelningar, medan utbetalningen av överbryggande inkomster betraktas som ränteinkomst.

För en pensionsutbetalning skulle vi hålla överbryggande inkomst på ett skatteskyddat konto. För de kanadensiska utdelningarna är vi mycket bekväma att hålla dem på ett skattepliktigt investeringskonto på grund av de låga skattesatserna på denna inkomst. Även för någon som har en total skattepliktig inkomst på 90 000 USD är skattesatsen på kanadensiska kvalificerade utdelningar bara 12,2 procent i Ontario och 7,6 procent i BC och Alberta.

En av de negativa med en pension är att du inte har kontroll över kassaflödet. Det kommer in varje månad, fullt beskattat, oavsett om du behöver pengarna eller inte. Om du tar det pendlade värdet på din pension har du mycket mer kontroll över kassaflöde och inkomst, och detta kan vara mycket värdefullt över tid, vilket exemplet med kanadensiska utdelningsinkomster visar.

Summan av kardemumman är att historiskt låga räntor tillsammans med högre avkastningsinvesteringar kan vara en mycket sällsynt möjlighet som kommer ur olyckliga omständigheter. Om ditt företag eller din organisation är stark och du är väldigt riskvillig, behåll din pension som den är. Om du inte tillhör den gruppen bör du åtminstone utforska dina alternativ, speciellt nu.

Ted Rechtshaffen, MBA, CFP, CIM, är president och förmögenhetsrådgivare på TriDelta Financial, ett boutique-förmögenhetsförvaltningsföretag med fokus på investeringsrådgivning och fastighetsplanering. [email protected]

Annons

Kommentarer

Postmedia har åtagit sig att upprätthålla ett livligt men civilt forum för diskussion och uppmuntrar alla läsare att dela sina åsikter om våra artiklar. Kommentarer kan ta upp till en timme för moderering innan de visas på webbplatsen. Vi ber dig att hålla dina kommentarer relevanta och respektfulla. Vi har aktiverat e-postaviseringar – du kommer nu att få ett e-postmeddelande om du får svar på din kommentar, det finns en uppdatering av en kommentarstråd du följer eller om en användare du följer kommenterar. Besök vår Riktlinjer för communityn för mer information och detaljer om hur du justerar din e-post inställningar.

liknande inlägg

Leave a Reply